Joe Biden har større opbakning, end Trump nogensinde havde

Foto: Gage Skidmore.Licens

Onsdag i sidste uge blev Joe Biden som bekendt indsat som amerikansk præsident nummer 46. I perioden 20-27. januar er der kommet en række målinger ud af Joe Bidens “approval rating.” Og denne er allerede bedre, end Donald Trumps nogensinde var.

I alt 11 målinger indgår i Fivethirtyeights oversigt, og i gennemsnittet, som disse udmønter sig i, har Joe Biden en approval rating på 54,7 % og en disapproval rating på 35 %. Det giver en net approval rating på 19,7. En sådan nåede Trump aldrig op på og var altid i minus, pånær i starten af sin embedsperiode.

Kigger man på Donald Trumps approval rating sammenholdt med Joe Bidens, er præsidenten også over 50 % – det var Trump aldrig.

Det vil imidlertid ikke være overraskende, hvis Joe Bidens approval rating falder. Det er sket for flere præsidenter, at deres approval rating et år efter indsættelsen er faldet, og det er bestemt muligt, at det også vil være tilfældet for Joe Biden, og at disse tal måske er noget nær det højeste, han kan komme.

Det, vi dog kan sige nu, er, at den nye præsident starter ud med langt flere, der synes om det arbejde, han gør, end dem, der synes det modsatte. Hans tal er ingenlunde så gode, som Obamas var på det her tidspunkt i 2009, men de er bedre end dem, Donald Trump kunne mønstre på det her tidspunkt otte år senere.

Om præsident Biden så forbliver mere populær, end Trump nogensinde var, må tiden vise.

 

 

 

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.