Joe Kennedy står til nederlag i Massachusetts

Foto: Ted Eytan. Licens

Robert F. Kennedys barnebarn, Joe Kennedy III, står til nederlag i Massachusetts. Vi tager den lige igen: Robert F. Kennedys barnebarn, Joe Kennedy III, står til nederlag i Massachusetts.

Joe Kennedy, medlem af Repræsentanternes Hus siden 2013, besluttede sidste år at udfordre partifællen, siddende senator Ed Markey, til primærvalget til senatet. En mission, der ikke forekom uoverstigelig. I september 2019, kort tid før Kennedy officielt annonerede, at han stillede op, gav en Suffolk University/Boston Globe-meningsmåling ham et forspring på 9 procentpoint til Markey, hvor andre kandidater også var inkluderet. Hvis man kun kunne vælge imellem Joe Kennedy og Ed Markey, voksede Kennedys føring over senatoren til 14 procentpoint. Med andre ord så det ud til, at Joe Kennedy kunne træde i John F. Kennedy og Ted Kennedys fodspor og blive Massachusetts-senator.

Sådan ser det ikke ud længere. I de meningsmålinger, der er inkluderet i RealClearPolitics’ oversigt, så det grundlæggende godt ud for Kennedy indtil sommeren i år, men billedet ændret sig. Nu er det Markey, der må tildeles favoritværdigheden, endda en ganske klar en af slagsen. Et gennemsnit af fire nylige meningsmålinger giver Markey en føring på 11 procentpoint, og i de forskellige målinger har Markey et forspring på mellem 7 og 15 procentpoint ((disse inkluderer “leaners”)). Alle målinger er helt eller delvist foretaget i august ((alle data er i gennemsnittet afrundede)).

Eftersom Massachusetts er en sikker demokratisk stat, er valget til november ikke det, man skal holde øje med – den, der vinder primærvalget, kan se frem til at beklæde embedet som senator. Om Joe Kennedy, der har fået støtte fra speaker Nancy Pelosi, kan overraske meningsmålingerne, må tiden vise, men det vil være en stor overraskelse. I øjeblikket må 74-årige Ed Markey, der bakkes op af folk som medlem af Repræsentanternes Hus, Alexandria Ocasio-Cortez, den anden senator fra Massachusetts Elizabeth Warren og avisen Boston Globe, anses som den klare favorit til at slå den yngre udfordrer, 39-årige Joe Kennedy III.

 

 

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.