Opløb i The Silver State

Foto: Gage Skidmore. Licens

Iowa og New Hampshire er overstået, og nu er det Nevads caucus, der står for døren. Dermed har vi også bevæget os til en stat, der demografisk er markant anderledes end Iowa og New Hampshire, som begge er meget hvide stater.

I 2016 identificerede godt 40 % af vælgerne til det demokratiske caucus i Nevada sig nemlig som ikke-hvide, viser CNN’s entrance polls. Det er dermed et helt andet vælgerkorps, som der i Nevada er tale om, end det var i de første to valg.

Når vi betragter feltet lige nu, er det vinderen af New Hampshire, Bernie Sanders, der er favorit til at trække det længste strå i The Silver State. Vermont-senatoren står eksempelvis bedst i meningsmålingerne, men man skal være opmærksom på, at Nevada er en svær stat at lave meningsmålinger i.

Det er imidlertid ikke kun på baggrund af meningsmålingerne, at Bernie Sanders er min favorit til at vinde Nevada – hans operation i staten er også meget stærk. Som Megan Messerly, Riley Snyder og Tabitha Mueller skriver i The Nevada Independent: “This time around, Sanders has an even stronger, more organized campaign. His team wasn’t the earliest on the ground, but he has since built up a formidable operation with more than 250 staffers. He also hired an experienced team of political operatives who know Nevada well to harness the grassroots energy from his 2016 campaign.”

Den tidligere vicepræsident Joe Biden, for hvem Iowa og New Hampshire ikke ligefrem kan siges at være gået godt, er et godt bud på en andenplads, men måtte indkassere en ærgerlig nyhed, da fagforeningen Culinary Workers Union annoncerede, at de – som i 2016, men modsat 2008 – ikke ville komme til at støtte en kandidat. Fagforeningen repræsenterer godt 60.000 arbejdere, og deres opbakning havde i sagens natur været god for Biden, som Culinary Union omtalte som en, der “har været vores ven.” Elizabeth Warren og Pete Buttigieg er ligeledes gode bud på en andenplads. En anden kandidat, som det derudover er værd at holde øje med, er milliardæren og investoren Tom Steyer, for hvem det heller ikke er umuligt at hive delegerede med ud af staten.

Værd at vide er, at næsten 75.000 vælgere allerede har stemt tidligt, og mange af stemmerne ved dette caucus – sandsynligvis en majoritet ifølge journalisten Steve Kornacki – er derfor også kastet inden debatten tidligere på ugen.

Derudover bør det påpeges, at Nevada offentliggør flere resultater, og det første, der udkommer, behøver altså dermed ikke være det, der viser den endelige vinder af Nevadas demokratiske caucus 2020.

 

 

 

 

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.