Podcast nummer 50: Den republikanske transformation – m. Niels Bjerre-Poulsen

Foto: Simon Edelman, Energy Department

Donald Trump blev Republikanernes præsidentkandidat i 2016 og står nu til atter at blive bannerfører for partiet i 2024-valgkampen. Men hvad kan vi med et historisk blik på Republikanerne og den amerikanske højrefløj sige om, hvordan vi havnede, hvor vi er i dag?

Med udgangspunkt i Republikanerne og højrefløjens udvikling i efterkrigstiden og med fokus på figurer som præsident Ronald Reagan (1981-1989), Newt Gingrich (republikansk formand for Repræsentanternes Hus 1995-1998) og Pat Buchanan (der blandt andet udfordrede George H. W. Bush i 1992) ser vi i denne podcast nærmere på den republikanske transformation over de seneste årtier. Naturligvis udlægges også Donald Trumps første succesfulde valgkamp i 2016 og hans 2024-favoritværdighed.

Det er en jubilæumsudgave for USAPol.dk, da det er podcast nummer 50. Det markerer vi med besøg af lektor ved Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet, Niels Bjerre-Poulsen. Han er forfatter til flere bøger om amerikansk og international politik, heriblandt “Right Face: Organizing the American Conservative Movement 1945-65” og “Vietnamkrigen”, og optræder i en lang række danske medier med analyser af amerikanske forhold. Og så har han forsket i og fulgt den amerikanske højrefløj tæt, hvilket udsendelsen i den grad bærer præg af.

Man kan høre med på Apple Podcasts, Spotify, Podimo, Podbean eller diverse andre podcasttjenester.

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.