Top 5: Fortsat Biden i spidsen

Foto: Gage Skidmore.Licens

Af Henrik Jürgensen og Jakob Terp-Hansen

Velkommen til nogle korte rangeringer. Vi uddyber dem nemlig situationen i vores snarlige podcast.

I parentes er angivet, hvor kandidaterne stod i seneste rangering.

1. Biden(1)

Biden fortsætter sin føring. Med en realistisk mulighed for at vinde Iowa og New Hampshire og en enormt stærk opbakning blandt afroamerikanere er Biden kandidaten, der skal slås. Det ser lige nu godt ud for den tidligere vicepræsident.

2. Brokered convention(2)

Vi anser det stadig som sandsynligt, at ingen andre kandidater kan samle den nødvendige koalition. Bliver Sanders i ræset, uanset om han har tabt, vil sandsynligheden for et åbent konvent stige

3. Bernie Sanders(3)

Bernie Sanders kan true Biden, og man kan forestille sig et scenarie, hvor han han vinder Iowa, New Hampshire og Nevada, hvilket muligvis vil vinde ham nomineringen. Men Sanders forbliver på tredjepladsen for nu – han er mere sårbar end Biden, hvis han omvendt taber alle de tre første stater.

4. Pete Buttigieg(4)

Kodeordet for Buttigieg er fortsat Iowa. Vinder han både Iowa og New Hampshire, så er spørgsmålet, om han forvandler sig til favorit, eller om kampagnen går i stå på grund af manglende opbakning fra minoritetsvælgere.

5. Elizabeth Warren(5)

Warren synes at have stabiliseret sig og virker til at have en opadgående formkurve for tiden, så det er sandsynligt, at hun kan overhale Buttigieg.

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.