USAPol special, afsnit 1: Alexander Hamilton og det tidlige USA

I vores nye historiske podcastserie – som blot går under navnet USAPol special – ser vi nærmere på otte centrale, politiske personer i amerikansk historie. De har alle det tilfælles, at de satte et stort aftryk på samfundet i forskellige perioder, men også, at de aldrig blev præsidenter. Man kan læse meget mere om konceptet her.

I dag har serien så premiere, og det skal derfor handle om USA’s første finansminister, Alexander Hamilton (1755/1757-1804). Men ikke kun om Hamilton – for formålet med serien er også at gennemgå hovedlinjer i USA’s politiske historie, og derfor kommer udsendelsen også ind på Uafhængighedskrigen, forfatningskonventet i Philadelphia, det stormombruste præsidentvalg i 1800 og meget andet.

Jakob Terp-Hansen er vært, og premieregæsten er lektor ved amerikanske studier på Syddansk Universitet og forfatter til en række bøger om amerikansk historie, Niels Bjerre-Poulsen.

Undervejs ser de nærmere på Hamiltons rolle i udformningen af den amerikanske økonomi og hans forhold til flere af de andre såkaldte forfatningsfædre. Samtidig kommer de også ind på, om Hamilton egentlig var så abolitionistisk, som eftertiden måske har antaget. Og så stilles spørgsmålet, om Hamilton realistisk set kunne være blevet præsident.

Podcasten kan høres i de sædvanlige feeds – Apple Podcasts, Spotify, Podimo, Podbean med flere. Vi er glade for at kunne præsentere den, og vi håber, at I vil synes om den.

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.