USAPol special, afsnit 5: Den største præsident, USA aldrig fik? Med Anne Mørk

Robert Kennedy appearing before Platform Committee. , 1964. Photograph. https://www.loc.gov/item/2004672753/ Af: Warren K. Leffler

Robert F. Kennedy opnåede aldrig som sin storebror, John F. Kennedy, at blive præsident. I stedet fungerede han som sin brors justitsminister, som senator og i 1968 forsøgte Bobby, som han blev kaldt, selv at vinde præsidentembedet. Men i juni samme år blev Robert F. Kennedy dræbt, og vi fik derfor aldrig svaret på, hvor dygtig en præsident han kunne være blevet.

Imidlertid var Bobby en særdeles interessant karakter, og hans politiske karriere fandt sted under 1960’ernes borgerrettighedskamp, under Vietnamkrigen og under Cubakrisen. Men hvad var Bobbys historie? Og hvordan så han på tidens vigtigste spørgsmål?

Vi har i denne femte episode af vores historiske serie fornemt besøg af Anne Mørk, der er ekspert i Robert F. Kennedys liv og virke. Hun er tidligere adjunkt på Syddansk Universitet, phd. i amerikanske studier og skrev speciale om Bobby. Med Jakob Terp-Hansen som vært udlægger Anne Mørk Robert F. Kennedys opvækst, hans tid som brorens justitsminister – og hans udvikling som politiker.

Som altid kan man fx lytte med på Podimo, Apple Podcasts, Spotify eller Podbean.

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.