Opdatering på Højesteret: Hvem vil Biden nominere?

Foto: Architect of the Capitol

Velkommen til en ny af USAPol.dks opdateringer af, hvor sagerne står i forbindelse med godkendelsen af en ny højesteretsdommer.

Det ser ikke ud til at vare længe, før vi får at vide, hvem præsident Joe Biden ønsker skal efterfølge højesteretsdommer Stephen Breyer. Ifølge Det Hvide Hus’ vicepressesekretær Andrew Bates’ udmelding i går har Joe Biden endnu ikke besluttet sig, men det er fortsat planen, at han vil melde ud i februar måned. En annoncering er altså nært forestående.

Som læsere af vores artikler om denne proces vil vide, er det stadig vores vurdering, at Bidens kandidat nok skal blive godkendt i Senatet, der som bekendt kontrolleres af Demokraterne. Men hvor tværpolitisk godkendelsen eventuelt vil være, er et åbent spørgsmål. Biden vil gerne have republikansk støtte til sin kandidat, som Politico eksempelvis beskrev forleden, men han er angiveligt også påpasselig med hensyn til at sætte forventningerne for højt, hvis det nu skulle ende ud i, at alle republikanere ender med at stemme imod.

Spørgsmålet, der sikkert melder sig hos mange, er selvfølgelig: Hvem ender Joe Biden med at nominere?

Mit eget bud er, at Joe Biden nominerer dommeren Ketanji Brown Jackson, som også må betragtes som favorit. Som eksempelvis Washington Post skrev i går: “(…) three of the people briefed on the selection process said they expected Biden would select Jackson, who emerged as a front-runner soon after Justice Stephen G. Breyer announced his retirement in late January. Others painted a picture of a decision that was more fluid.”

Andre dommere, der kan nævnes, er J. Michelle Childs eller Leondra Kruger, men jeg ser alligevel Ketanji Brown Jackson som det oplagte bud og tror som nævnt, at det bliver hende. Biden har mødtes med disse tre kandidater ifølge CNN.

Alt i alt ser det altså ud, som om Joe Biden holder tidsplanen og har indvilliget offentligheden i sin beslutning, inden han 1. marts holder sin første State of the Union-tale.

Vi får syn for sagen inden længe.

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.