Newsom bliver siddende som guvernør

Foto: Gage Skidmore.Licens

Recall-valget i Californien er overstået, og guvernør Gavin Newsom bliver siddende efter en knusende sejr til nej-siden. I øjeblikket er dens føring 27,8 procentpoint, og selvom det meget vel kan blive tættere (ikke alt er talt op), så er det for længst overstået. Det er en triumf for Newsom.

Dermed endte en demokrat altså med at vinde i Californien, og det var ikke spændende. Det er der forskellige årsager til, men som vi har nævnt før, er Newsoms approval rating solid, hvilket denne exit poll på nuværende tidspunkt også bekræfter. Her estimeres Newsoms approval rating at være 57 %, og selvom alle målinger selvfølgelig ikke viser præcist 57 %, er det grundlæggende billede, at Newsoms tal er fornuftige. Det er svært vinde i en meget demokratisk stat med en demokratisk guvernør, der samtidig har en sund approval rating. 

Hvad der dog er værd at hæfte sig ved, er, at det er muligt, at meningsmålingerne faktisk ender med at undervurdere det udfald, Demokraterne ville have; et nej til recall. I Fivethirtyeights sidste gennemsnit var føringen til nej-siden 15,8 procentpoint, så de nuværende resultater peger på en undervurdering, men det skal også tages med et gran salt: Vi kan først vurdere det senere.

Demokraterne kan dog overordnet set være godt tilfredse med udfaldet – de vandt overbevisende. Med det sagt skal man være påpasselig med at læse for meget ind i dette resultat, eksempelvis i forhold til Midtvejsvalget i 2022 på et mere grundlæggende plan.

Skal man dog pege på en enkelt ting, kan det fremhæves, at der i øjeblikket ikke er grund til at tro, at guvernørvalget i Californien næste år skulle blive spændende. Samtidig kan nogle af måderne, der blev ført kampagne på, måske være værd at lægge mærke til generelt set.

Opdateret 18.59 med “. Samtidig kan nogle af måderne, der blev ført kampagne på, måske være værd at lægge mærke til generelt set.”

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.