Podcast: Kan Demokraterne vinde midtvejsvalget?

Majoritetsleder i Senatet, Chuck Schumer. Foto: The White House

Efter en pause på et lille års tid er USAPol.dk nu tilbage med en ny podcast – og vi har glædet os. I denne episode ser vi naturligvis nærmere på midtvejsvalget, der afholdes om en måneds tid. Kontrollen over begge Kongressens kamre, de fleste guvernørembeder og utallige poster på lavere niveau står på spil. Normalt taber præsidentens parti terræn, men måske i år er anderledes?

Det kunne noget tyde på. Demokraterne spiller som minimum lige op med Republikanerne i gennemsnittet af nationale meningsmålinger, og specialvalgene siden Højesterets omstødelse af Roe v. Wade har faktisk indikeret et politisk klima til fordel for Demokraterne.

Med det sagt anses Republikanerne af iagttagere stadig som favoritter til at vinde Repræsentanternes Hus, og de har bestemt også en mere end realistisk chance for at vinde Senatet. Så kan Demokraterne alligevel vinde midtvejsvalget – eller får Republikanerne momentum til sidst?

Henrik Jürgensen og Jakob Terp-Hansen er bag mikrofonerne. Du kan lytte med på Apple Podcasts, på Spotify, Podbean eller diverse andre tjenester. Vi håber, at I vil være med på en lytter, når vi i den næste måneds tid sætter skarpt fokus på midtvejsvalget.

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.