Primærvalget i New York City nærmer sig opløbet – med ny frontløber

Foto: Kristina D.C. Hoeppner. Licens Link til billede

Hvis man følger med i kampen om at blive den demokratiske kandidat til borgmestervalget i New York City, er det måske en god idé at gøre sig klart, at en række forskellige udfald er sandsynlige. 12 dage før primærvalget er det endvidere klart, at ræset fortsat er dynamisk.

Lad os først tage en status på, hvor valget står, siden vi sidst beskrev det i april måned. Her skrev vi: “I øjeblikket er det mest sandsynligt, at Andrew Yang vinder det demokratiske primærvalg, selvom meget kan ændre sig inden juni.”

Og meget har ændret sig. En Yang-sejr kan på ingen måde udelukkes, men det er ikke længere det mest sandsynlige. Skal man pege på en frontløber i øjeblikket, når man ser på meningsmålingerne, vil det være Eric Adams, som er Brooklyn Borough President. Men Adams er ikke det eneste mulige udfald. Foruden ham og Andrew Yang kan man også nævne borgerrettighedsadvokaten Maya Wiley, der forleden fik støtte fra medlem af Repræsentanternes Hus, Alexandria Ocasio-Cortez, og tidligere Department of Sanitation Commisioner Kathryn Garcia, som avisen New York Times bakkede op om. Man kan heller ikke afskrive New York City Comptroller, Scott Stringer, der imidlertid af to kvinder er blevet anklaget for seksuel chikane, og som efter vores opfattelse er den mindst sandsynlige vinder af disse fem kandidater (tre andre kandidater – Raymond McGuire, Dianne Morales og Shaun Donovan – kan også nævnes).

Som I læsere sikkert ved, er New York City en demokratisk by, hvor Joe Biden fik 76 % af stemmerne ifølge Gotham Gazette. Derfor er det demokratiske primærvalg det klart mest interessante at beskæftige sig med. Det vil være sensationelt, hvis den demokratiske kandidat ikke vinder borgmestervalget til november.

Og det er Eric Adams, der har de bedste muligheder for at blive denne demokratiske kandidat i øjeblikket, men der er absolut ingen garantier i det dynamiske valg, og for nogle dage siden blev Adams også ramt af en historie fra Politico, der pegede på, at det ikke er klart, hvor han egentlig bor – et spørgsmål, han adresserede, da han onsdag fremviste sin residens, hvor han efter eget udsagn sover majoriteten af nætter, til journalister, men som alligevel ikke er nogen god ting at skulle forsvare.

Da vi beskrev valget i april måned, sluttede vi artiklen af med at skrive: “Så selvom det ingenlunde er mejslet i sten, er Andrew Yang i øjeblikket frontløber i kampen om at blive Demokraternes kandidat til borgmestervalget i USA’s største by.”

Det var som bekendt i den grad ikke mejslet i sten, og lad os afslutte denne artikel på næsten samme måde: Selvom det ingenlunde er mejslet i sten, er Eric Adams i øjeblikket frontløber i kampen om at blive Demokraternes kandidat til borgmestervalget i USA’s største by.

Med tryk på “ingenlunde.”

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.