USAPol special, afsnit 3: Eleanor Roosevelt og hendes tid

Eleanor Roosevelt var en af de mest markante amerikanske kvinder i det 20. århundrede. Hun markerede sig positivt i både kvindekampen og borgerrettighedskampen og er den længstsiddende førstedame i historien, da hendes mand Franklin D. Roosevelt var præsident fra 1933-1945.

Eleanor Roosevelt bestred embedet på sin egen måde, og efter tiden som førstedame blev hun formand for FN’s menneskerettighedskommission. Udsendelsen kommer også omkring den historiske kontekst bag Roosevelts tid i rampelyset – nemlig den økonomiske krise i 1930’erne og USA’s indtræden i 2. verdenskrig. Men hvad er hendes eftermæle?

Gæst i afsnit 3 af vores historiske serie er Agnete Wismer, der er journalist i TV 2, har boet i USA, og som sammen med journalist Kirstine Biltoft-Knudsen har skrevet den velanmeldte bog “Førstedamer”, der eksempelvis eksaminerer Eleanor Roosevelts liv og virke. Med stor indsigt og sikker hånd tager Agnete lytterne igennem Eleanor Roosevelts karriere, tid som førstedame, engagementet i FN og hvad der står tilbage efter hendes tid. Lyt med på Apple Podcasts, Spotify, Podimo, Podbean eller diverse tjenester.

Hvis du vil vide mere om førstedamerne, kan man finde bogen “Førstedamer” her.

 

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.