Hvad ved vi om 2022, del 2?

Foto: Phil RoederLicens

CNN’s analytiker Harry Enten havde for nylig (3. april) et indlæg om Midtvejsvalget under overskriften “Why very early signs are good for the GOP in 2022.” Han konkluderede:

“But this data makes clear that it would take a historical anomaly for Republicans not to gain ground in the midterms. The party not in the White House has picked up seats (i Repræsentanternes Hus red.) in every midterm except three in the last 150 years. The current generic ballot suggests we’re likely to see a repeat of this trend.”

Der er absolut ingen grund til at forsøge at forudsige Midtvejsvalgets udfald på nuværende tidspunkt, hvilket Harry Enten heller ikke gør (det gør jeg i øvrigt heller ikke). Men Enten har naturligvis ret i, at når man ser på tallene fra Borgerkrigen og frem, vil det være unormalt, hvis Republikanerne ikke vandt terræn i Repræsentanternes Hus. Det er selvfølgelig ikke det samme, som at der ikke kan ske noget unormalt på den front – det skete senest i 2002 – men når man ser på det papirstynde flertal, som Demokraterne har i dette kammer, så står Republikanerne godt positioneret. Hertil kommer redistricting, der er aktuelt i år, og hvor Republikanerne kan håbe at profitere. I starten af marts blev analytikeren Dave Wasserman citeret for at sige: “Republicans might reasonably expect to net between zero to ten seats from new maps.” Det er selvfølgelig igen ikke det samme, som at det vil koste Demokraterne deres majoritet i Huset, men det er endnu et eksempel på et godt republikansk kort.

Senatet er imidlertid en anden diskussion end Repræsentanternes Hus, hvor slagmarken, som vi, hvis du vil læse mere, beskrev i februar, ikke er så slem for Demokraterne, og hvor de har flere muligheder for at presse Republikanerne. Sågar skrev RealClearPolitics’ Sean Trende i går: “Democrats probably are favored to retain the Senate for now, but their outcomes are tied to their president’s performance, and they don’t have much room for error.”

Det understeger om ikke andet, at det ikke er usandsynligt, at Demokraterne kan bevare flertallet i Senatet. Det kan de selvfølgelig også i Repræsentanternes Hus, skal det påpeges – men førnævnte tal taler ikke for det.

 

 

 

 

About the Author

Jakob Terp-Hansen
Redaktør på USAPol.dk.